På biblioteket i Lillesand er det en skatt av et sted! Et frøbibliotek hvor alle kan låne frø helt gratis, plante, for så å levere tilbake om man får frø til overs når sesongen er over.

Det var her vi fikk frøene til de første ringblomstene vi sådde hos oss, ringblomstene som fremdeles forsyner oss med hovedingrediensen til Kjerlinglands deilige ringblomstsalve. I fjor høst leverte vi tilbake Ringblomstfrø, og denne gangen lånte vi Blå Ridderspore og Blomkarse som vi vil så når været og varmen kommer forbi.

Det er mange frøbibliotek rundt om i hele landet, og det første i Norge kom til på Hamar. Ideen kom fra Ken Green som etablerte det første frøbiblioteket på Gardiner Public Library, New York i 2004. Siden 2004 har det dukket opp flere hundre frøbibliotek rundt i verden, alle med mål om at det skal være lett, billig og gøy å plante, se spire, høste og levere tilbake.

Vi håper dere tar turen til deres lokale bibliotek, og at dere planter i hagen eller i potter på balkongen.

Og trenger dere gjødsel og til plantene, så har vi sekker med fabelaktig hestemøkk. Hestemøkk er en mild og naturlig gjødsel som sprer seg gradvis i jorda, og som holder lenge.

Du finner sekkene i gårdsbutikken.