Vinterferie er turer med eller uten ski på beina. Lange turer eller korte.

Det er uansett deilig å holde motivasjonen oppe med lange og gode pauser og god pausemat. Ofte er det nok med en kopp kakao fra termos og en appelsin, men andre ganger vil man ha fest ved bålet.

Her er oppskrift på deilig pinnebrød. Pinnebrød som gjør bålmaten til en fest. Oppskriften er på 6-8 pinnebrød, avhengig av størrelse.

4 dl hvetemel

en klype salt

1 ss sukker

2 ts bakepulver

0,75 dl olje

1,5 dl vann

Rør deigen godt sammen og tilsett litt mer mel om den blir for klissete.

Legg deigen i en metallboks som er smurt med olje.

Når du kommer frem og bålet er stort og varmt må du spikke pinnen.

Den skal være lang nok til at du kan stå utenfor glosprutevidde, men kort nok til at du har kontroll på pinnebrødet. Den kan gjerne være stødig og litt tykk.

Del deigen i emner og rull mellom håndflatene til en lang pølse som vikles rundt pinnen. Stek til brødet er akkurat passe svidd til at det smaker tur og glede og gode greier.

Hvis du ruller brødet i sukker og kanel før steking får du deilige kanelsnurrer, eller i pizzakrydder for pizzabrød.

Husk at naturen skal forlates som du kom til den, så pass på at bålet er slukket, søppel er med i sekken hjem og alt som er flyttet på er flyttet tilbake der det kom fra.

Og husk å ikke tenne bål på fjell eller svaberg. Varmen lager sprekker i fjellet og flammene lager sorte merker som aldri forsvinner.

Det er lov å tenne bål i naturen fra 15. september til 15. april.

Og for de av dere som foretrekker kortreist tur er pinnebrød kjempegodt ved bålpanna i hagen også.