Det skal hverken mye jobb eller mange ingredienser til for å lage helt fantastiske påskeegg, og alt du trenger finner du i eget kjøle eller kjøkkenskap eller i hyllene i nærbutikken.

Sånn gjør du:

Bruk hvite egg, og bruk en kjele per farge. I kjelen har du ca 1 liter vann, 2 ss edikk og ingrediensen som gir farge. Kok opp og la koke til vannet har oppnådd ønsket farge. Det tar ca 20 minutter. Sil av og ha eggene i det fargede vannet. Kok opp igjen, slå av varmen, og la det hele stå natten over.

Eggene som skal spises kan ikke kokes like lenge, og vil derfor ikke få like sterk farge. Normal koketid vil lys og vårlig pastellfarge.

Eggene på bildet har fulgt fremgangsmåten over, og har lagt i fargevannet sitt over natten. De skal brukes som pynt, og vil nok ikke smake særlig godt.

Det kan være verdt å merke at eggene ser mørkere ut når de er våte, men at fargen lysner litt når eggeskallet er helt tørt. Eggene kan også lett bli litt ujevne i fargen, men det er en del av sjarmen syntes vi. Om du vil ha dem helt jevne må de ligge helt stille i gryta under hele fargetiden, og tas forsiktig opp for tørking. Ikke bruk metall for å ta dem opp. det lager skrapemerker.

Dette er fargene vi har brukt:

Gule egg - 3-4 ss gurkemeie

Rosa egg - 3 raspede rødbeter

Blå egg - 1/2 finsnittet rødkål

Brune egg - skall av 5-6 løk eller 5ss pulverkaffe

Hvis du vil ha større variasjon i fargene kan du ta noen egg ut av fargebandet tdligere, og la noen ligge lenge. Fargen er den samme, men intensiteten vil bli større ved lengre innfanging.

Lykke til og god påske fra to og firbente til gards!